Ελπίζω να δέχεστε ερωτήσεις με δυο μόνο απαντήσεις…
Οι προτάσεις δεν απευθύνονται σε εμένα αλλά στους συμμαθητές σου της ομάδας σου αλλά και των άλλων ομάδων (όταν θυμηθούν να συγκροτηθούν), διότι υποτίθεται το Ερ/γιο είναι δική σας μέθοδος απάντησης-επεξεργασίας του Θέματος και εσείς πρέπει να διαβουλεύεστε και να βρίσκετε λύσεις.
Πάντως εγώ στη θέση σου θα πρότεινα και π.χ. γ. μου είναι αδιάφορο.
Αλλά εσείς αποφασίζετε.
Επίσης πρέπει να συμφωνείτε-διαφωνείτε (rate) με τις προτάσεις των άλλων.
λοιπον, κιτρινοι θελετε να παρουμε το ερωτηματολογιο??
αν ειναι να το παρουμε, προτεινω:
α) ο χρηστος με τον κωστη (Σα) και τον κωστη (Μο) να εκτυπωσουν το ερωτηματολογιο και να φροντισουν ωστε να συμπληρωθει, ενω
β) εγω και ο γιαννης (Σπ) να το επεξεργαστουμε και να περασουμε τα αποτελεσματα εδω
σε καθε περιπτωση το ερωτηματολογιο να κατασκευαστει απο ολη την ομαδα των κιτρινων
οι παραπανω ρολοι επιδεχονται διορθωσεις… τους εβαλα ετσι γιατι ειναι πρακτικοι
πχ ο κωστης (Σα) και ο χρηστος δεν μπορουν να χρησιμοποιουν ιδιαιτερα το ιντερνετ.
ωστοσο κυριε για να φτιαξουμε τις ερωτησεις δεν πρεπει να εχουμε χωριστει και σε θεματικες υποομαδες?
περιμενω σχολια και απο τους δικους μου
Προφανώς μόλις σχηματιστούν οι υποομάδες (βλέπε ασυνεννοησία στον πίνακα ομάδων), πρέπει να γίνει σύντομα ολομέλεια για να συζητηθούν υποερωτήματα (υποενότητες του θέματος) που πρέπει να διερευνηθούν και να απαντηθούν.
Κινητοποιηθείτε λίγο μεταξύ σας, γιατί ο καιρός περνά και δεν θα μπορούμε να "κλείσουμε" επίσκεψη την τελευταία στιγμή σε κατάλληλο εργαστήριο που θα σας βοηθήσει και στην εργασία αυτή και καλό είναι όχι απλά να πάμε για να δείτε, αλλά κάτι να καταλάβετε και να αποκομίσετε. Δέχονται κατόπιν προκαθορισμένου ραντεβού τουλάχιστον 3 μήνες νωρίτερα.
βασικά παυλο λες να πάρουμε το ερωτηματολόγιο…γιατι όλη η ομάδα θα κάνει ένα μόνο ερωτηματολόγιο? όσο για τους ρόλους δεν νομίζω να υπάρχουν αντιρρήσεις,και τέλος κύριε πιστεύω πως πρέπει εσείς να μιλήσετε σε κάθε τμήμα ξεχωριστά(εάν είναι δυνατόν) για να μείνουμε την τρίτη την τελευταία ώρα όλοι και να γίνει επιτέλους η συγκρότηση και των άλλων ομάδων
Έτσι θα γίνει, και κάποιοι θα αποχωρήσουν βιαίως
γιατί 2-3 εβδομάδες τώρα δεν έχουν ούτε καν σε e-mail απαντήσει
και τελικά είναι και εθελοντική εργασία, όποιου δεν του αρέσει ή δεν μπορεί
να ακολουθήσει το δικό μας ρυθμό, ας κάνει την περίληψη.
παντως απο το ερωτηματολογιο δεν θα μπορεσουμε να βγαλουμε πραγματικα συμερασματα παρα μονο για ενα μικρο αριθμο μαθητων …για ποιο λογο δεν επικεντρωνομαστε μονο στους μεγαλους ετσι ωστε και καλυτερη εικονα να εχουμε αλλα και να ξερουμε οτι τα αποτελεσματα ως επι το πλειστον αληθευουν και δεν τα εβαλαν τυχαια ,αν και δεν αμφιβαλλω οτι θα υπαρχουν ατομα που θα βιαζονται κτλπ. αλλα αν εμεις τους πλησιασουμε και τους εξηγησουμε τα βασικα πιστευω πως δεν θα τους πειραξει
Εσείς διαβουλεύεστε και αποφασίζετε.
Σωστή φυσικά παρατήρηση, αλλά
- α) είναι αμφίβολο αν πολλοί ενήλικες γνωρίζουν αρκετά για το θέμα
- β) είναι εργασία με σκοπό να ενημερώσετε και να ενημερωθείτε επομένως και μια άποψη των μικρών μπορεί να σας φανεί χρήσιμη
- γ) τα ερωτηματολόγια δεν οδηγούν σε συμπεράσματα απλά δείχνουν απόψεις
νομιζω πως ο μπιγκμπος (δεν εχω ιδεα ποιος ειναι :Ρ) εχει καποιο δικιο.
γιατι λοιπον αντι να χωρισουμε τα ερωτηματολογια σε α,β και γ λυκειου δεν τα χωριζουμε σε ενηλικους και ανηλικους?
αυτα των ανηλικων τα δινουμε σε ατομα που ξερουμε οτι δε θα τα πειραξει να χασουν 5 λεπτα απο τη ζωη τους και αυτα των ενηλικων τα μοιραζουμε στο χαλανδρι ή καπου αλλου… πιστευω πως καποιος ανηλικος παντως δε θα ξερει περισσοτερα απο οσα ξερει ενας ενηλικος, αρα το θεμα με τις γνωσεις δεν ειναι προβλημα…
=Κώστας Μό.
(αν πας στην αριστερά στήλη στις ομάδες ή στις ομαδικές σας- σελίδες μαθητών-,
θα δεις ονόματα και ψευδώνυμα στα link)
Αυτό το προτείνεις σε όλους αλλά αρχικά στην ομάδα σου.
Εσείς αποφασίζετε.
Δεν είπε νομίζω κανείς να γίνουν χωριστά για Α, Β, Γ.
Απλά στην συμπλήρωση σχολικού (ανηλίκων) μπορεί να υπάρχει "επιλογή" Τάξης,
για στατιστικούς λόγους ή και από περιέργεια. Διερεύνυση τάσεων γίνεται.
Σας είπε κανείς ότι όλοι έχουν την ίδια άποψη με εσάς; Μπορεί να προκύψει κάτι εντυπωσιακό.
Π.χ. δεν έχουν ιδέα τι είναι αυτό ή ενδιαφέρονται περισσότερο για Φλορισιέντα και όχι για "σάχλες".
συμφωνω και εγω με τα παιδια…θα ηταν ανουσιο να δωσουμε τα ερωτηματολογια σε τυχαια παιδια απο το σχολειο γιατι πιστευω οτι η πλειοψηφια δεν θα εδινε ιδιατερη σημασια και ,θα πηγαινε τζαμπα ο κοπος μας.Νομιζω πως πρεπει να τα δωσουμε σε καποια παιδια απο το σχολειο(ως ευκολη λυση) και ισως και σε καποια τυχαια στ δρομο…οσο για τους ενηλικες δεν νομιζω να υπαρξουν δυσκολιες,θα μπορουσαμε επισης να απευθυνθουμε και στους καθηγητες…
1) Γιατί; Δεν πρέπει να διερευνηθεί πόσοι είναι παντογνώστες, πόσοι ξέρουν κάτι
ή πόσοι είναι άσχετοι και πόσοι μισοξέρουν;
Το ερωτηματολόγιο δεν απευθύνεται υποχρεωτικά σε γνώστες
και δεν προσφέρει απαραίτητα γνώσεις που μεταδίδουν οι γνωρίζοντες.
Δείχνει τάσεις της κοινής γνώμης (ουσιαστικά το πόσο άγνοια έχουν). Είναι γκάλοπ.
2) Δεν διαβάσατε την "εισαγωγή-θεωρία" της εργασίας; Και σε καθηγητές απευθύνεται. Όχι μόνο.
3) Δικές σας αποφάσεις είναι.
η πρωτη ερωτηση μου φαινεται λιγο περιεργη… πχ ειμαι κατα της κλωνοποιησης σε ανθρωπο αλλα υπερ για ζωα ή οργανα… δε πρεπει λοιπον να διευκρινισουμε τι απο ολα εννοουμε?
αν φτιαξουμε λιγο αυτη την ερωτηση, το ερωτηματολογιο νομιζω πως ειναι ετοιμο για τυπωση!
Η ερώτησή σου φαντάζομαι απευθύνεται στους υπόλοιπους!
Η 4η ερώτηση ζητά σαφώς τη στάση μας για την κλωνοποίηση στον άνθρωπο.
Η 1η ερώτηση ζητάει γενικότερη άποψη-στάση ως προς το θέμα (ηθικά διλήματα, ταμπού, προκαταλήψεις).
Εφόσον κρίνετε, ότι πρέπει να συμπεριληφθεί ερώτηση για κλωνοποίηση οργάνων
ή/και για κλωνοποίηση στα ζώα (τα προς εξαφάνιση ή τα "παραγωγικά" ζώα), γιατί όχι;
Μάλιστα στη τελευταία περίπτωση (ζώα) πιθανές απαντήσεις μπορεί να διερευνούν
είτε την εκμετάλλευση των ζώων (κυνηγοί, εκτροφείς, πειραματόζωα κλπ),
είτε είδη συμπεριφοράς προς αυτά (ζωόφιλοι, οικολόγοι κλπ)
ή και γενικότερες ευαισθησίες (δικαιώματα ζώων, σημασία-αξία στη φύση κλπ).
Αν χρειάζεται και αλλαγή στη σειρά τους (από γενικότερες σε πιό εξειδικευμένες ή αντίστροφα), σαφώς ναι.
Αλλά να αποφασίζετε επιτέλους και να ξεκινάτε. Αργήσατε πολύ.